CELJSKO Odvetniške pisarne večinoma mirujejo

Odvetniške pisarna v tem času pretežno mirujejo, odvetniki pa mirujoči čas izkoriščajo za pripravo ter urejanje starih spisov in arhivov.

Veliko jih dela od doma, s strankami poslujejo po telefonu, elektronski pošti ali video povezavah. Opozarjajo, da bodo prave težave nastale šele po normalizaciji stanja, saj bodo stranke in odvetniki finančno že zelo oslabljeni.

»Nekateri še niso izterjali dolgov, plačati morajo DDV, izvršbe ne tečejo in hitro se znajdejo v škripcih«, je zaskrbljen celjski odvetnik Igor Inkret, ki dopušča, da bodo pisarne prisiljene odslavljati administrativno osebje in pripravnike.

Njegov kolega Rafael Mohorko je prepričan, da jih bo država glede pomoči tudi tokrat dala na stran, saj ji nikoli niso bili prijeten sogovornik. Napoveduje, da bi utegnile sodne počitnice tudi odpasti, eksistenčnih napovedi pa se vzdrži. »Kdor nima dovolj spisov na zalogi, zna imeti problem.«

»Delam od doma, nabralo se je nekaj zaostankov, ki jih moram spraviti naprej. Strah me je, kako bodo sodišča potem razpisovala obravnave. Vse se bo prikrivalo, prednost pa bodo imele priporne zadeve«, pa ocenjuje odvetnica Maksimiljana Kincl Mlakar iz Šmarja pri Jelšah.

Več preberite v Celjanu.

Oglas