Celjski rokometaši dobili nasprotnike v ligi prvakov

Evropska rokometna zveza je pred dnevi odločila, da bo Rokometni klub Celje Pivovarna Laško v naslednji sezoni po letu dni premora igral v elitni ligi prvakov, torej med 16 najboljšimi klubi na stari celini. Za pivovarje bo to že 27-ta sezona v ligi prvakov.
Današnji žreb na Dunaju pa je Celjanom določil tudi nasprotnike za skupinski del tekmovanja. V Zlatorogu bodo gostovali kar trije udeleženci letošnjega zaključnega turnirja četverice. Tekmeci celjskih rokometašev bodo namreč v evropski prvak Barcelona, Pick Szeged, Kielce, Kiel, Nantes, Elverum in Aalborg. Uvodne tekme prvega kroga tekmovanja bodo na sporedu 14. septembra.
Novi kapetan pivovarjev Aleks Vlah je za klubsko spletno stran dejal: “Žreb je vedno žreb in nanj ne moreš vplivati, vseeno pa lahko imaš svoje želje. Ta je bil izjemno zahteven, gre za same vrhunske ekipe, kar pa mora biti za nas samo še dodaten motiv. Tako za nas, kot tudi za gledalce. Želimo se pokazati v najboljši luči in proti vsem odigrati čim bolje. Realno bo težko, vendar pa mi se ne predajamo v naprej, vsak bo moral biti na igrišču boljši, mi pa kljub temu računamo in verjamemo v kakšno presenečenje.” (Jure Mernik)
Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

Oglas