Celjski poklicni gasilci prejeli spominski znak vlade RS

Foto ZSPG

V Združenju slovenskih poklicnih gasilcev (ZSPG) so predlagali, da spominski znak Vlade RS ‘Za požrtvovalnost v boju proti COVID-19’ prejme tudi Poklicna gasilska enota Celje. Podelitev spominskega znaka je včeraj potekala v na ploščadi pred Centrom za zaščito in reševanje Domžale, priznanje pa je podelil minister za obrambo mag. Matej Tonin.

 

Foto ZSPG

V ZSPG so predlagali, da spominski znak Vlade RS poleg Celjanov prejme še Center za zaščito in reševanje Domžale. Direktor-poveljnik Poklicne gasilske enote Krško Aleš Stopar pa je prejel odlikovanje CZ za požrtvovalno delo, prepoznavnost poklicnega gasilstva in posodobitev PGE Krško.

Kot je pojasnil direktor Poklicne gasilske enote Celje, Janko Požežnik so pred letom dni, ob pojavu kovida, tudi gasilci prišli pred velik izziv, kako se soočiti s to boleznijo. »Vedeli smo, da bomo v prvih bojnih vrstah, ko bo potrebno razkuževati okužene objekte, pisarne in domove. Danes, ko gledamo nazaj, ko smo dobili to priznanje, nam seveda to pomeni veliko. Ponosni smo, da smo tudi Poklicni gasilci iz Celja pripomogli k umirjanju in preprečevanju bolezni, ki je ustavila cel svet.«