Celjski malčki spoznavajo pomen čebel

Na svetovni dan čebel so v Tušu s poučnimi darilci obdarili malčke v celjskih vrtcih. Vsaka tretja žlica hrane na našem planetu je namreč odvisna od čebel, zato je njihov pomen v naši družbi, kot poudarjajo v Tušu, nenadomestljiv. V svojih družbeno odgovornih aktivnostih v celjskem trgovcu največ pozornosti posvečajo prav otrokom in mladostnikom, ki si v obdobju odraščanja oblikujejo svoj pogled na svet.

V Tušu kot lokalnem slovenskem trgovcu so ob svetovnem dnevu čebel opozorili na njihov pomen v prehranski verigi človeštva: »Spoštujemo njihov doprinos naravi in nenadomestljivost, saj je vsaka tretja žlica hrane na našem planetu odvisna od čebel in njihovega marljivega dela,« poudarjajo v Tušu in dodajajo, da se mora osveščanje o pomenu čebel prav zato začeti že zgodaj, ko otroci spoznavajo svet in njegovo delovanje.

V svojih družbeno odgovornih aktivnostih se v Tušu vseskozi osredotočajo na otroke in mladostnike, ki jim z različnimi akcijami pomagajo odraščati in oblikovati pogled na svet: »Odločili smo se, da ob svetovnem dnevu čebel malčke iz celjskih vrtcev obdarimo s prav posebnim poučnim darilom. Želimo si, da začnejo spoznavati čebele, njihovo delo in poslanstvo s pobarvanko Čebelica, ki jim bo približala življenje teh nenadomestljivih delavk, medovita semena pa naj služijo kot priložnost za sejanje prihodnosti, ki nam bo omogočilo obstoj te nenadomestljive živalske vrste,« ob akciji poudarja vodja korporativnega komuniciranja v Tušu Anja Marjetič.

Oglas