Celjski bolnišnici donirali robota za dezinfekcijo prostorov

V Splošni bolnišnici Celje v času epidemije novega koronavirusa izvajajo številne ukrepe, s katerimi zmanjšujejo tveganje za prenos okužbe. Ne le na kovid oddelkih, optimalne pogoje za varno izvajanje zdravstvene dejavnosti se trudijo zagotavljati tudi v ostalih delih bolnišnice.

Eno bolj izpostavljenih delovišč so operacijske dvorane Centralnega operacijskega bloka, kjer zadnja dva meseca obstoječe načine dezinfekcije prostorov dopolnjuje nova tehnologija, ki jo izvaja UVD ROBOT.

Gre za posebnega samohodnega robota, ki z uporabo ultravijolične svetlobe temeljito razkuži prostor. Gibanje robota je lahko programirano, lahko pa se premika z uporabo posebnega algoritma, ki poskrbi, da so vsi kotički prostora osvetljeni z UV svetlobo. Pri svojem delu je dokaj hiter, saj v 10 do 20 minutah razkuži prostore in s tem prihrani delo osebju, hkrati pa le-to ni izpostavljeno tveganju za okužbo.

Podjetje KLS Ljubno je aparat v vrednosti 50 tisoč evrov bolnišnici predalo že v začetku decembra, simbolno predajo donacije pa so izvedli pred dnevi. Predala sta ga Bogomir Mirko Strašek, glavni direktor KLS Ljubno in Nataša Strašek, pomočnica glavnega direktorja KLS Ljubno.

Oglas