Celjske rokometašice po lanskem srebru letos tudi z bronom zadovoljne


Po sanjski sezoni 2021/2022, ko so Celjanke osvojile drugo mesto v državnem prvenstvu in igrale v finalu pokalnega tekmovanja, so se v Ženskem rokometnem klubu (ŽRK) Z’dežele zavedali, da jo bo rezultatsko težko ponoviti. Pravkar končano sezono je celjski klub res končal stopničko nižje, a še vedno na zelo dobrem tretjem mestu v državi.
“Po zgodovinskem uspehu v lanski sezoni smo glede na sestavo ekipe tudi letos imeli željo ostati pri vrhu 1. A državne lige. Kljub veliko težavam s poškodbami nam je to uspelo in zato smo ponosni, da smo ponovno osvojili medaljo, tokrat bronasto, v državnem prvenstvu,” je sezono za tednik Celjan ocenila trenerka celjskih igralk Miša Marinček Ribežl.
Bitko za drugo mesto za nepremagljivim Krimom so letos proti Celjankam dobile igralke Mlinotesta iz Ajdovščine. Miša Marinček Ribežl je spomnila, da so že v lanski sezoni bile ekipe do zadnje tekme v enakovrednem položaju, in o drugem mestu je odločal prav zadnji krog. “Če bi mi bili letos kompletni, brez poškodb, bi lahko konkurirali tudi za drugo mesto favorizirani ekipi Ajdovščine. Zaradi zdravstvenih težav pa žal to ni bilo mogoče,” je dodala trenerka, ki bo tudi v prihodnje sedela na celjski klopi. (Jure Mernik)
Foto ŽRK Z’dežele