Celjske igralke futsala ciljajo na dvojno krono


Aktualne državne prvakinje v futsalu – igralke ŽNK Celje, so v novo sezono vstopile zelo zanesljivo. Na prvih treh tekmah slovenske ženske futsal lige so v gosteh premagale ŠD Bloke Pletilnica z 1:4 in KMN Slovenske gorice  s 3:7, doma pa ŽNK Cerklje z 12:1.
Ekipo letos kot trener vodi Blaž Adamič, sin Draga Adamič, ki je igralke futsala iz Celja v zadnjih treh letih popeljal do treh zaporednih naslovov državnih prvakinj. »Ekipa, s katero smo priprave začeli v avgustu, je praktično nespremenjena v primerjavi z lansko sezono. Opravili smo dobro delo v pripravljalnem obdobju, posledično pa smo suvereno startali v sezono,« je povedal mlajši Adamič. Novi trener tudi ocenjuje, da ekipa taktično deluje dobro, za kar je poskrbel že njegov oče. Prostor za napredek pa vidi še v fizični moči in tehniki igralk, ki jo želi dvigniti še na višji nivo.
Lansko sezono brez oddanih točk bo po oceni Blaža Adamiča težko ponoviti. Prav zaradi tega dosežka so Celjanke pod določenim pritiskom zmage na vsaki tekmi. Je pa njihov cilj jasen, to je osvojiti ligaško in pokalno lovoriko. (Jure Mernik)