Celjska Mohorjeva ta teden priporoča: DON CAMILLO IN PEPPONE 2*

splet don camilo* oglasno sporočilo

Če smo se pred pol stoletja pri branju Don Camilla muzali ob dogodivščinah med duhovnikom in komunistom, ko so v »samoupravni « Jugoslaviji preganjali celo politične »vice«, gre danes na eni strani za kulturnozgodovinsko skico, na drugi strani pa za hudomušno lahko branje z literarno težo.

V odličnem prevodu Vasja Bratina prihaja med slovenske bralce naslednjih 51 s humorjem nabitih satiričnih zgodb, v katerih osrednje mesto pripada glavnima »akterjema« – župniku don Camillu in partijskemu funkcionarju Pepponeju. Avtor teh duhovitosti, Giovannino Oliviero Giuseppe Guareschi, je eden najbolj znanih in tudi najbolj prevajanih italijanskih pisateljev, ki je zaslovel v svetu prav z zgodbami o don Camillu in Pepponeju (zelo ga je cenil tudi papež sv. Janez Dobri – tedaj Janez XXIII., ki ga je povabil v njegov Svet za kulturo). V humoreskah se na prijeten in lahkoten način izraža njegov brezkompromisen spopad z vsem, kar je opazil gnilega v tedanji družbi. Guareschijeva iskriva satira je več kot aktualna tudi danes, saj je pisana tako, da v vsakem času drži ogledalo družbi.

Vabljeni v knjigarno Celjske Mohorjeve na Prešernovi ulici 23 v Celju, naročilo pa lahko oddate tudi na www.mohorjeva.org ali po telefonu na 03 490 14 20.

Celjska Mohorjeva vam želi prijetno branje!

* oglasno sporočilo