Celje: Župan sprejel predstavnike verskih skupnosti

Tradicionalno ponovoletno srečanje, ki ga vsako leto pripravi celjski župan Bojan Šrot, je tudi letos potekalo v Hotelu Celeia. Gre za srečanje s predstavniki verskih skupnosti, ki delujejo v Mestni občini Celje.

»To je eden tistih dogodkov, ki je meni zelo pri srcu. Na srečanju se zahvalimo predstavnikom vseh verskih skupnosti za njihovo delo. Velikokrat  povem, da so ravno oni vzor, da je v Celju visoka stopnja tolerance, da praktično ni nobenih napetosti med prebivalci različnih verskih skupnosti in je to pravzaprav zasluga vseh teh predstavnikov,« je uvodoma dejal župan Bojan Šrot. Ob tem je izrazil željo, da knežje mesto ostaja multikulturno, da spoštujemo drug drugega, da ima vsak, ne glede na nacionalnost, vero, politično opredelitev možnost uspeti v mestu.

Celjski opat Marjan Jezernik (na sliki je na sredini) je povedal, da so vsa leta, v Celju je že 22 let, z občino sodelovali dobro in tudi danes lahko reče, da je tako. »Vsi imamo pred seboj iste ljudi in zato je potrebno graditi mostove, ne pa jih podirati,« pravi.

Dr. Stanislav Lipovšek, upokojeni celjski škof (na sliki levo) se je zahvalil v imenu predstavnikov verskih skupnosti: »Hvala za vsakoletni sprejem, ki je neke vrste barometer našega sodelovanja za skupni blagor. Vsi smo na isti ladji. Skrbimo za vsestranski duhovni in materialni blagor.«