Celje: Že 21. podelili priznanja za najboljše inovacije

Regionalna gospodarska zbornica Celje je že 21. leto zapored najbolj inovativnim v celjski regiji podelila priznanja najboljšim inovacijam celjske regije. Na razpis je bilo prijavljenih 15 inovacij iz 12 podjetij pri katerih je sodelovalo 46 inovatorjev, ki so prijavili deset produktnih in pet procesnih inovacij.

Pod znamenitim Celjskim stropom v Pokrajinskem muzeju Celje so podelili: Štiri zlata priznanja

Kronotermova toplotna črpalka Booster WPB se prilagaja posameznemu objektu in omogoča doseganja visokih temperatur vstopne oz. izstopne ogrevalne vode. Naprava v kompaktni izvedbi je namenjena uporabi pri tako hišnih kot komercialnih, večstanovanjskih in predvsem industrijskih objektih. TČ Booster WPB je odlična rešitev za podjetja in industrije, saj omogoča prihranke pri obratovalnih stroških, zagotavlja visoko učinkovitost ter koriščenje odpadne toplote. Z nizko porabo električne energije omogoča upoštevanje trajnostnih principov, prispeva k ohranitvi okolja in večji rabi energije iz obnovljivih virov

Povezovalni Hermi Fast Joint je novost, ki so jo razvili za hitrejšo povezovanje kabelskih polic brez uporabe vijakov in orodja, kar prihrani do 40% časa. Primeren je za izdelava spoja tipskih kabelskih polic in izdelava spoja odrezanih kabelskih polic brez dodatnega galvanskega povezovanja.

 

V jeklarski industriji obstaja segment proizvajalcev, ki proizvajajo jeklene valjane izdelke, kot so različni profili, gredice, palice, cevi itd.. Po valjanju je potrebna njihova toplotna obdelava. V podjetju Bosio so se odločili, da zapolnijo tržno nišo in razvijejo peči, ki bodo primerne za proizvajalce, ki imajo majhne serije različnih izdelkov in potrebujejo fleksibilnost v proizvodnji. Razvili so peč, ki so jo marketinško poimenovali »TWO in ONE«. Pravzaprav gre za dve peči, ki lahko delujeta popolnoma samostojno in neodvisno, ali pa se združita in delujeta kot ena celota. S tem je omogočeno, da se obdelujejo krajši izdelki v posamezni peči ali pa daljši izdelki v združeni celoti

Kombinirani filter – granulator – liofilizator (CFGL), podjetja CPPE, je sistem, ki združuje operacije mešanja, filtriranja, glajenja, granuliranja in sušenja nelepljivih aktivnih farmacevtskih učinkovin v eni večnamenski napravi (vse-v-enem). Glavna inovacija stroja CFGL sta sintrano dno reaktorja, namenjeno filtraciji in višinsko nastavljivo večnamensko mešalo z visokim razponom hitrosti, ki je pri vrtenju v eno smer, namenjen glajenju nastale pogače, vrtenje v drugo smer pa omogoča razbijanje strjene pogače ter granulacijo pred nadaljevanjem procesa liofilizacije.

Srebrna priznanja: Container d.o.o. (multifunkcijski transportni sistem Ovako), Cinkarna Celje d.o.o. (proizvodna linija za avtomatsko brizganje fluoriranih termoplastov), Silco d.o.o. (temeljni premaz 7025 dtp primer, 1k polnilo – primer za plastiko), Sico d.o.o. (drobilnik Robust R60 eco), Kočevar d.o.o. (podporne roke za varjenje pločevinastih izdelkov večjih dimenzij)

Bronasti priznanji: Žična kovina d.o.o. in Jelenko engineering d.o.o. (pametna žica – avtomatski pletilni stroj), Silco d.o.o. (temeljni premaz 7100 M10 e-primer, visokoproduktivni e-coat temelj)

Štiri priznanja za prispevek na področju inovativnosti: Bovian plus, Boris Dolinšek s.p. (KVP Program), Štore Steel d.o.o. (ločevalna stolica za ločevanje palic pri nalaganju na transportno vozilo, vpenjalo za merilne kladice in manipulator naprave proti pomešanju)

Tri najvišje ocenjene inovacijske prijave podjetij Kronoterm, Hermi in Bosio so uvrščene na nacionalni nivo.

Oglas