CELJE Zapleti na pravdanju Ferjanca in SBC

Na delovnem sodišču so v pravdi Marjana Ferjanca, ki zahteva razveljavitev sklepa o njegovi razrešitvi z direktorskega mesta Splošne bolnišnice Celje, danes nadaljevali z zasliševanjem prič.

Te so večinoma navajale, da je bil petodstotni dvig cen, ki so ga zajeli v finančnem načrtu, pričakovan in da zato ni bilo potrebno sprejemati novega, kajti zadoščal bi že rebalans.

Nesprejetje finančnega načrta je bil namreč eden glavnih očitkov Ferjancu. Po mnenju njegovega pravnega zastopnika Andreja Janežiča se je tudi izkazalo, da se je svet zavoda bolnišnice v postopku razrešitve skliceval na napačni zakonski člen.

11. marca, ko se sojenje nadaljuje, bodo na predlog obrambe soočili nekdanjega Ferjančevega pomočnika Uroša Stropnika in Andrejko Presker Hudernik iz splošnega kadrovsko pravnega sektorja bolnišnice. Slednja je tožnika precej očrnila in povedala, da ga je večkrat opozorila na nepravilnosti, tudi preko Stropnika, kar naj bi v soočenju razčistili. Istega dne bo na sodišče prišel tudi Branko Lobnikar, ki velja za ključno pričo.