CELJE: Začeli s proizvodnjo pralnih mask

Proizvodnja zaščitnih mask v celjskem podjetju Prevent&Deloza. V petih tednih bodo proizvedli vsaj 300.000 pralnih obraznih mask, ki ščitijo pred okužbami z virusi in bakterijami.

Sedež podjetja Prevent&Deloza.

V celjskem podjetju Prevent&Deloza so pričeli s proizvodnjo pralnih mask, ki ščitijo pred okužbo z virusi in bakterijami. Z njimi bodo najprej oskrbeli državne porabnike, nato bodo na voljo tudi v trgovinah. Celjsko podjetje je sicer eden izmed vodilnih proizvajalcev osebne varovalne opreme v Sloveniji in kot pravijo v podjetju, se zavedajo svoje odgovornosti v času povečanih zdravstvenih tveganj, zato tudi v obdobju epidemije virusa COVID-19 zagotavljajo nemoteno proizvodnjo.

Proizvod v celoti razvit in izdelan v Sloveniji
Pralne maske, ki jih izdelujejo v Celju, so proizvod, ki je v celoti razvit in izdelan v Sloveniji, kjer jim pri proizvodnji pomaga več znanih tekstilcev, ki so združili svoje kapacitete. »Materiali maske se ponašajo s certifikati, ki zagotavljajo preprečevanje kapljične okužbe ter obenem ščitijo pred virusi in bakterijami. V primerjavi z maskami za enkratno uporabo, ki se trenutno masovno uporabljajo, si želi podjetje predvsem učinkovitejše osebne zaščite posameznika, kot tudi ekonomsko razbremenitev in zmanjševanje količine odpadkov,« je pojasnil direktor podjetja, Boštjan Marolt.

Kako je podjetje pripravljeno na morebitno povečanje kapacitet in tudi, kolikokrat lahko pralno masko uporabimo, preberite v novi številki Celjana.

(Uroš Urlep)

Oglas