CELJE Vlaoviću se sojenje ne zdi korektno

Z zaslišanjem izvedenca za toksikologijo dr. Mirana Brvarja o se je v Celju nadaljevalo sojenje 32-letnemu Luki Vlaoviću. Obtožen je, da naj bi lanskega oktobra v stanovanju na Trnoveljski v Celju s krofi skušal zastrupiti ženo in njuno hči.

Izvedenec je potrdil, da so pri vseh treh v krvi našli snov lorazepam, ki ni bila v smrtni koncentraciji, vendar je njena vsebnost bila pri obtoženemu bistveno nižja, kot pri oškodovankah.

Vlaović v zagovoru uvodoma dejal, da je uspavalne tablete zdrobil z možnarjem, nato pa prah pomotoma pomešal s sladkorjem, ki ga je posul po krofih.

Sodišče je zaslišalo tudi odvetnico Alenko Pečnik in obtoženčevo mati Metko Vlaović. Prva ga je nekaj časa zastopala in prišla prav tako navzkriž z družino Maček Lukove žene, o obtoženem pa meni, da je skrben oče. Druga je krivdo za vse, kar se dogaja njenemu sinu, prevalila na medije. Vlaović je sodišče sicer še opozoril, da se mu sojenje ne zdi korektno, saj ga obremenilne priče lahko žalijo, pričam obrambe pa jemljejo besedo.

Več preberite v Celjanu.