Celje: V soboto bodo prižgali praznično razsvetljavo

V soboto bodo v Celju prižgali praznično razsvetljavo, a prireditve zaradi razmer ne bodo pripravili. Na Krekovem trgu, pred Knežjim dvorom, Pokrajinskim muzejem Celje, pri fontani pri kinu Metropol, pri Marijinem znamenju na Glavnem trgu in na Starem gradu Celje bodo praznično vzdušje ustvarili s svetlobnimi oziroma video projekcijami. Zvezdno nebo bo sijalo od Glavnega trga preko Stanetove in do Lilekove ulice. Tudi Muzejski trg bo zaradi praznične razsvetljave še lepši. Osvetlili bodo drevesa, na zgornjem zunanjem hodniku Pokrajinskega muzeja Celje namestili girlande, oboke pa osvetlili.

Svetlobni lik zvezde bo nameščen na Prešernovi ulici, svetlobni elementi medveda, jelena in smreke pa pred Turistično informacijskim centrom na Glavnem trgu. Svetlobna kočija s Pepelko in princem  bo na ploščadi pred Metropolom, na fasadi Ljudske univerze Celje in Tehnoparka Celje pa bo letos prvič videomapping projekcija. V starem mestnem jedru (Prešernova ulica od Krekovega trga do slaščičarne Zvezda) so lani namestili ambientalno ozvočenje in tudi letos bodo predvajali  prijetno praznično glasbo. Podobo prazničnega Celja bo dopolnil adventni venec, ki ga bodo izdelali v Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje. Božičkova dnevna soba in delavnica igrač bosta tudi letos v pritličju zgradbe na Stanetovi ulici 10, ki bo okrašena z veliko rdečo pentljo.

Za krasitev mestnega jedra si je celjska občina v podjetju Zeleno drevo izposodila 32 ‘živih’ smrek, ki so posajene v lonce in so visoke od 180 do 220 centimetrov. Podjetje jih bo spomladi ponovno zasadilo v zemljo. Mesto bodo krasile tudi smreke, ki so jih tako kot prejšnja leta ponudili občani. Praznično podobo Pravljičnega Celja bomo dopolnili z unikatnimi lampijoni na Savinjskem nabrežju, ki jih ustvarjajo v sedmih celjskih vrtcih, enajstih osnovnih in sedmih srednjih šolah ter v Dijaškem domu.

Oglas