Celje: V Božičkovi tovarni daril obdarili 1111 otrok in 150 starostnikov

Humanitarno društvo Enostavno pomagam je že peto leto zapored izvedlo projekt Božičkova tovarna daril. S pomočjo obiskovalcev jim je uspelo obdariti kar 1111 otrok iz socialno šibkejših družin iz širše celjske regije. Letos prvič so v decembru izvajali tudi projekt za starejše ‘Enostavno solidaren’ in tako poskrbeli za obdarovanje 150 starostnikov. Letos je sodelovalo 15 prostovoljcev, ki so skupaj opravili 1950 ur.

V letošnjem projektu je sodelovalo več kot 40 vrtcev in osnovnih šol iz kar 45-ih krajev širše celjske regije, ki so predlagali za obdaritev 1111 otrok. Ob koncu zbiranja daril so jih prostovoljci skupaj s poklicnimi in prostovoljnimi gasilci iz celjske regije ter letos prvič tudi celjskimi policisti, ki so priskočili na pomoč, osebno dostavili na 460 naslovov in tako skupaj prevozili kar 1450 kilometrov.

»Da. Še vedno verjamem v dobroto in srčnost ljudi, saj smo Celjani zopet dokazali, da imamo veliko srce. Zadnjih šest tednov je bilo napornih in vsi čutimo utrujenost, a vse nam je poplačano z dejstvom, da smo ponovno uspeli obdariti ogromno število otrok in da bo na božični večer, zaradi nas in vseh dobrih ljudi, ki so enostavno pomagali z nakupom darila, žarelo 2222 otroških učk več,« je ob koncu projekta zaključil Milan Ninić, predsednik humanitarnega društva Enostavno pomagam.