Celje: Urejajo nov trg pri Mestni tržnici

Pri Mestni tržnici v starem mestnem jedru danes začenjajo z urejanjem novega trga, ki bo namenjen različnim dogodkom, hkrati pa bo tržnici zagotavljal več tržnega prostora. Na celjski občini verjamejo, da bodo gradbena dela, ki bodo trajala predvidoma do 1. junija letos, za marsikoga nekoliko moteča. Kljub temu so prepričani, da bodo po zaključku del vsi zadovoljni. Na tem območju bo namreč staro mestno jedro pridobilo lepo urejen, 470 kvadratnih metrov velik atraktiven trg, ki bo s svojo vsebino prispeval k še bolj živahnemu mestnemu utripu.

Mestna tržnica Celje že več let organizira razne družabne dogodke. Praksa je pokazala, da je največja želja po druženju ravno ob sobotah, takrat pa je tudi najmočnejši trgovalni dan. Nov trg bo omogočal nemoteno obstoječo tržnično dejavnost, hkrati pa bo tržnici omogočal izvedbo različnih dogodkov. Letos namreč načrtujejo več družabnih dogodkov, ki bodo tematsko razdeljeni, na novem trgu pa nameravajo v času Gasilske olimpijade sredi julija organizirati tridnevno prireditev.

Podjetje VOC Celje, ki je bilo na javnem razpisu izbrano za izvajalca gradbenih del, bo obnovilo vse potrebne komunalne priključke in celovito preuredilo pohodne površine, ki bodo urejene z enovitim, utrjenim tlakom. Sočasno je predvidena izvedba kakovostne urbane opreme in postavitev nove javne razsvetljave. Občani bodo zagotovo navdušeni nad leseno krožno klopjo, ki bo obdajala star, mogočen kostanj. Ureditev trga je ocenjena na okoli 350.000 evrov.