CELJE Tuševi milijoni bodo še vroča tema

Celjski kazenski sodnik Marko Brišnik je pozno popoldne uspel skleniti predobravnavni narok zoper Mirka in Tanjo Tuš.

Že v začetku meseca sta priznala krivdo za zlorabo položaja in pranje denarja v zvezi s prenosi Tuševih blagovnih znamk, za kar sta se s tožilstvom sporazumela za pogojni zaporni kazni in plačilo dobrega pol milijona evrov.

Do konca pa je ostalo odprto vprašanje, kam bosta nekdanja zakonca nakazala 35,5 milijonov evrov odškodninskih zahtevkom.

Nekoč najbogatejši Slovenec je tudi tokrat narok spremljal po video konferenci iz domače postelje v Braziliji (na sliki), kjer trenutno biva. Nekdanja zakonca sta pričakovala, da bodo vsi milijoni romali na račun Tuš holdinga, ki je v lasti Mirka Tuša, dasiravno ta naj ne bi mogel do denarja, saj se je s sporazumom zavezal poplačati upnike.

Toda sodišče je odločilo, da bo holding dobil 29 milijonov evrov, šest pa jih bo pristalo v državnem proračunu. Odločitev, ki še ni pravnomočna, nikomur ni pogodu, zato je pričakovati pritožbe in dodatne zaplete.

»Razsodba je delno v skladu s sporazumom. Pričakovali smo kupnino, ki je 35, ne 29 milijonov evrov. V tem delu seveda nismo zadovoljni. Moramo zadevo še premisliti, se pogovoriti s stranko in se odločiti, ali bomo tudi mi šli v pritožbo. Sodišče je odločilo na podlagi neke zadolžnice, ki pa ni papir, s katerim bi šel v banko in dobil 29 milijonov evrov«, je dejal Tušev zagovornik Emil Zakonšek.

Več preberite v Celjanu.

Oglas