CELJE Stariha protestno odkorakal iz sodne dvorane

Niko Stariha, ki mu v Celju sodijo zaradi napada na pravosodnega policista v celjskem zaporu predlanskega novembra, je dopoldne v spremstvu paznikov protestno zapustil sodno dvorano.

Sodnica Alenka Jazbinšek Žgank je v petem poskusu izvedbe predobravnavnega naroka namreč ocenila, da so izpolnjeni pogoji za začetek in da gre za procesno zlorabo, saj je imel Stariha sedem mesecev časa, da si priskrbi zagovornika.

Za kaznivo dejanje napada na uradno osebo navzočnost odvetnika ni obvezna. Stariha je dejal, da mu v zaporih na Dobu, kjer že prestaja eno od kazni, ne omogočijo, da bi si priskrbel zagovornika.

Celjsko sodišče mu bo postavilo odvetnika po uradni dolžnosti, narok pa so preložili na 30. marec.

Spomnimo, da je obtoženi razdejal zaporniško celico in koščke polomljenega stekla metal v paznike, potem ko se je najprej zabarikadiral v celico, nato pa izpulil umivalnik in straniščno školjko ter povzročil izlitje vode.

Predhodno je v zaporih na Povšetovi v Ljubljani planil nad pravosodnega policista in ga skušal porezati s koščkom razbitega stekla. Iz Celja so ga po incidentu premestili na mariborsko forenzično psihiatrijo, trenutno pa Črnomaljec eno od pravnomočnih kazni prestaja na Dobu.

Oglas