Celje: Sošolci toplo sprejeli olimpijsko prvakinjo Lejo

Foto Uroš Urlep

Leja Glojnarič je na poletnih Olimpijskih igrah za gluhe v Braziliji postala prvakinja v mnogoboju in skoku v višino. Zlati olimpijki so sošolci in učitelji pripravili sprejem na Srednji šoli za storitvene dejavnosti in logistiko, kjer obiskuje zaključni letnik programa Ustvarjalec modnih oblačil.

Leja se je z olimpijskih iger vrnila kot rekorderka po številu točk v mnogoboju, postavila je tudi več osebnih rekordov. Je vsestranska atletinja, tekmuje v sedmeroboju in v metu kopja, njena najljubša disciplina pa je skok v višino, kjer dosega tudi najvidnejše rezultate. Olimpijsko zlato je, kljub poškodbi kolena, osvojila s 165 preskočenimi centimetri v nalivu, globokih lužah in ozračju, kjer temperatura ni presegla 12 stopinj Celzija.

To so bile najuspešnejše poletne olimpijske igre za športnike invalide, saj so domov prinesli štiri medalje. Dve je priborila Leja, ki se je rodila s prirojeno napako na sluhu. A slušni aparat je ne ovira pri športu, prav tako 19-letnica zavzeto hodi v šolo in bo mesec pred njo vse moči uperila v uspešno opravljeno maturo.

Oglas