CELJE Sojenje Vlaoviću večinoma za zaprtimi vrati

Celjsko sodišče je danes nadaljevalo sojenje Šentjurčanu Luki Vlaoviću, obtoženemu dvakratnega poskusa umora.

Pred sodnico Barbaro Žumer Kunc je dopoldne stopila oškodovanka Nina Smeh, obtoženčeva žena, s katero sta v ločitvenem postopku. Povedala je, kako jima je obtoženi lanskega oktobra ponudil doma narejene krofe, ki pa so – kakor se je kasneje izkazalo – vsebovali velik odmerek uspavalnih tablet.

S hčero sta končali na urgenci, sama pa se spominja le še odhoda iz Vlaovičevega stanovanja, zavedla pa se je šele čez tri dni.

Kot priči sta danes nastopili obtoženčeva tašča Nuša Maček ter Ninin sodelavec Sašo Svetelšek. Mačkova je osvetlila dogodke kritičnega večera, ko sta se hči in vnukinja pripeljali na njen dom, pri čemer je prva delovala kot močno omamljenja oziroma pijana, druga pa niti hoditi ni mogla. Od obtoženega je po telefonu skušala izvedeti, kaj jima je dal, a naj bi odvrnil, da do urgence ne bodo prišli, saj da jih bo vse pobil, če se bodo tja namenili.

Svetelšek Vlaovića ne pozna, še vedno pa je začuden, kako se je Nini uspelo pripeljati s Trnoveljske ceste do središča mesta. Ko je je klical, je bil njen glas neprepoznaven.

Današnja obravnava je v večjem delu zaprta za javnost, sojenje pa se nadaljuje 22.aprila.

 

Oglas