CELJE Sodba Zvonetu Štormanu 21.oktobra

Kazenska sodnica Alenka Jazbinšek Žgank bi že danes lahko zaključila sojenje Zvonetu in Elizabeti Štorman, v kolikor se slednja ne bi odločila, da na obravnavo ne bo več prihajala. Podala je soglasje za sojenje v nenavzočnosti.

Proces bo sklenjen 21. oktobra, saj je sodišče opustilo namero po zaslišanju izvedenke finančne stroke, ki vsaj še leto dni ne bo dosegljiva, neposredno ne bodo zasliševali niti nikogar z zajetnega seznama oškodovancev.

Štormanova sta pred obličje pravice morala stopiti zaradi očitkov o poskusu ogoljufanja upnikov. Leta 2013 je nekdaj vodilni lokalni gostinec dolgoval že okoli 6,5 milijonov evrov, Nova KBM Leasing ga je pozvala k plačilu 1,54 milijona evrov, tega denarja pa Štorman ni imel.

Da bi obvaroval premoženje pred rubežniki, je na njem ustvaril zemljiški dolg v znesku 155.000 evrov – gre za hišo v Šempetru ter parkirišče in balinišče ob takratnem Hotelu Štorman v Celju, vendar do polovičnega deleža – nanj pa je s 360.000 evri terjatev roko položila prvoobtožena Elizabeta.

Dopoldne je kot priča nastopila stečajna upraviteljica Alja Markovič Čas, ki je v postopku tudi opazila namero, saj Elizabeta pri uveljavljanju terjatve ni predložila nobene listine, s katero bi zahtevo utemeljevala.

Tožilstvo je modificiralo obtožnico, kjer zdaj piše, da Elizabeta do očeta ni imela nobenih terjatev, ne pa da jih zgolj izkazovala ni.

Več preberite v Celjanu.