Celje: Širjenje kapacitet za covid-19 paciente, krčenje rednih programov

Za širitev kapacitet s covid-19 je potrebna ponovna reorganizacija celjske bolnišnice. Kot pojasnjujejo odgovorni, bodo zaradi tega primorani krčiti redne programe na operativnih oddelkih.

Zaradi slabšanja epidemiološke situacije v Splošni bolnišnici Celje z današnjim dnem širijo kapacitete za paciente s covid-19. S ponedeljkom bodo zaradi tega začeli zmanjševati programe nenujnih zdravstvenih storitev. Bolnike, ki imajo v prihodnjih dneh napovedane termine obravnave bodo obravnavali le, če bodo osebno povabljeni na obravnavo.

Vsem bolnikom, ki so v dvomu, pa v bolnišnici predlagajo, da svoje vprašanje skupaj s kontaktnimi podatki pošljejo na elektronski naslov: enarocanje@sb-celje.si Odgovor bodo prejeli v 24. urah.

Na covid intenzivnem oddelku je bilo včeraj zasedenih sedem postelj, kar je dve več, kolikor jih imajo tudi predvidenih. Na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja je že zdaj hospitaliziranih 17 pacientov s covid-19, zanje pa je bilo do sedaj namenjenih le petnajst bolniških postelj.

Oglas