CELJE Šesterica vpletena v prostitucijo

Celjski kriminalisti so v devetmesečni preiskavi, ki so jo sklenili v noči s četrtka na petek, aretirali šest oseb v starosti od 29 do 66 let, vsi prihajajo s Celjskega. Sumijo jih zlorabe prostitucije in trgovine z ljudmi, za kar jih lahko doleti tudi do 15 let zapora.

Kakor je povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk (na sliki levo), je združba v prostitucijo prisilila 13 žensk, devet jih prihaja iz Ukrajine, ki so morale vsak mesec »pridelati« vsaj tisoč evrov oziroma so polovico zaslužka odštevale organizatorjem. V preiskovanem obdobju so tudi s prikritimi preiskovalnimi ukrepi našteli preko 700 obiskov, toda uporabniki razen v redkih primerih niso kazensko odgovorni.

Po besedah Damjana Roškariča, višjega policijskega inšpektorja generalne policijske uprave, v državi vsako leto obravnavajo od štiri to šest podobnih kriminalnih primerov, žrtev je največ trideset in so večinoma iz tujine. Dodaja, da je takšna kazniva dejanja težko razkriti, kajti žrtve, ki največkrat prihajajo iz socialno šibkih okolij, se v tej vlogi ne prepoznavajo.

Oglas