Celje: Sejemsko sezono odpira Agritech

Izvršni direktor družbe Celjski sejem, Robert Otorepec, vodja sejma ApiSlovenija, Špela Peras, vodja sejma Agritech, Renata Košenina, moderator okrogle mize, Žiga Kršinar, in svetovalec za tehnologijo ČZS, Simon Golob.  Foto Uroš Urlep

Po dveh letih prisilne pavze se med ljudi vrača sejem Agritech, strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije. Ta bo na celjskem sejmišču potekal od danes do 13. marca. V šestih sejemskih dvoranah se bo direktno predstavilo 150 razstavljavcev iz Slovenije in še štirih sosednjih držav.

»Zelo smo veseli, da se je sprostilo večino ukrepov, ki so omejevali sejemske dogodke. Odziv obiskovalcev je zelo dober, saj ti že željno pričakujejo, da se na sejmišču znova začne nekaj dogajati,« je povedal mag. Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem.

Kot je poudarila Renata Košenina, vodja sejma Agritech, je mogoče videti vse od traktorjev do priključkov (plugi, brane, sejalnice, trosilci, škropilnice, mulčenji, kosilnice, obračalniki, zgrabljalniki, balirke, ovijalke …). Na ogled bodo kombajni, silažni kombajni, prikolice in cisterne, na svoj račun bodo prišli tudi uporabniki gozdarskih strojev, saj bo na sejmu predstavljena večina blagovnih znamk s tega področja.

»Poleg predstavitve široke ponudbe kmetijske in gozdarske mehanizacije pa se v letu 2022 širi tudi program prehranskih dopolnil, tako bo možno na Agritechu kupiti ali naročiti tudi številne visokokakovostne dodatke za prehrano živali in fitofarmacevtska sredstva za bogato in polno letino,« je povedala Renata Košenina. Ob tem je dodala, da se širi tudi področje opreme za hleve skupaj s prezračevalnimi sistemi in predstavitvijo hlevov na ključ. Prav tako se bodo predstavljali razstavljavci s pnevmatikami za kmetijske stroje, mesarsko opremo, stroji za predelavo hrane in hladilnicami. Organizatorji pa niso pozabili niti na vinogradnike, ki se bodo lahko seznanili z novimi stroji in opremo za vinogradništvo.

Poskrbeli so tudi za atraktiven in bogat spremljajoči program, med drugim okroglo mizo o slovenski hrani ter dan za lastnike gozdov. Tudi letos bodo pripravili testne vožnje traktorjev. Mlajšo generacijo bo sejem verjetno navdušil s predstavitvijo novih tehnologij in informativnimi dnevi. Po dveh letih premora se na celjsko sejmišče vrača tudi ApiSlovenija, v sklopu katerega bosta potekala tudi 45. Dneva čebelarstva, kjer bo osrednja tema vpliv podnebnih sprememb na čebelarjenje.