CELJE Še več nadzora cestnega prometa

Zaradi občutnega poslabšanja varnosti v cestnem prometu (letos so umrli že trije udeleženci) bodo policisti na Celjskem in Koroškem še pogosteje izvajali poostrene nadzore cestnega prometa. Izvajali jih bodo vsakodnevno na najbolj kritičnih cestah.

Samo včeraj so na relaciji Medlog-Celje-Laško-Rimske Toplice-Zidani most–Vrhovo opravljali večurni nadzorhitrosti po metodologiji »veriga«. Izdali so 67 plačilnih nalogov, obdolžilni predlog in na kraju oglobili tujega državljana.

Obdolžilni predlog si je prislužil 20-letni voznik začetnik, ki je v celjskem naselju vozil s hitrostjo 91 km/h. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje. Vinjeni voznik – izmerili so mu 0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka – je prav tako v Celju povzročil prometno nesrečo, ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo. Čaka ga kazenska ovadba.

Policija je v Celju obravnavala še voznika, ki je storil več prekrškov in ni ustavil na znake policistov. Ko so ga ujeli in preizkusili z alkotestom, se je ta ustavil na zavidljivih 1.14 miligramih alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se z meritvami ni strinjal, so mu odredili še strokovni pregled, ki ga je odklonil ter se začel nedostojno vesti in upirati. Uporabiti so morali prisilna sredstva in ga pridržati do streznitve. Dobil bo obdolžilni predlog.