CELJE S. KONJICE V sojenje Andreju Strašku bodo vključili bančnike

Zaradi zamenjave enega od porotnikov se je sojenje Konjičanu Andreju Strašku, nekdanjemu direktorju propadlega Mesarstva Strašek, na celjskem sodišču dopoldne formalno moralo začeti znova.

Sodnica Leonida Jager je v nadaljevanju zaslišala Dejana Žižka, ki je v oškodovani avstrijski družbi Steirerfleisch (pred leti je v stečaju odkupilo podjetje Jobstl bauerngut, kjer so meso naročali Konjičani) direktor za vzhodne trge.

Strašek, ki se mora zagovarjati zaradi poslovne goljufije, se brani, da ni šlo za goljufijo, temveč za običajen način poslovanja z avstrijskim dobaviteljem.

Žižek tega ni potrdil, dejal pa je, so bili vodilni v podjetju Steyerfleisch izjemno šokirani, ko so ugotovili, da jih podjetje iz Dobrneža zavaja z izkazovanjem odlivnih nalogov, za katere so sami menili, da so potrdila o plačilu. Ko so ugotovili neskladje, so na teren poslali Žižka, a ker na kratkem sestanku v Konjicah ni dosegel ničesar, je podal ovadbo. Žižek in Strašek si nista enotna niti v tem, ali sta se pred osmimi leti sploh srečala v Straškovi pisarni.

Ker je nekaterim odlivnim nalogov kasneje sledilo plačilo – sicer z izdatnim časovnim zamikom – bodo v sojenje, ki se nadaljuje 1. decembra, zdaj vključili poslovno banko, ki je izdala neavtorizirana potrdila.

Več preberite v Novicah.

Oglas