CELJE S. KONJICE Ropal je bivši policist

Celjski kriminalisti do danes razkrili nekaj podrobnosti v zvezi s torkovo aretacijo dveh roparjev, osumljenih napadov na bencinske servise in poštne poslovalnice.

Slabe pol ure po zadnjem ropu, ko sta z bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju (na fotografiji levo) odnesla za okoli 50.000 evrov gotovine in vinjet, so ju prijeli v Žičah. Vmes so ju zasledovali po avtocesti do Dramelj in nato v smeri Slovenskih Konjic. Med begom sta osumljenca, gre za 29- in 41-letnika z območja Celja, poškodovala nekaj policijskih in civilnih vozil, zaustavili pa so ju šele s stingerjem.

Beg sta nadaljevala peš, vendar so ju kmalu obvladali. Starejši osumljenec je nekdanji policist, ki je bil s policije, kakor je potrdil Damijan Turk s Sektorja kriminalistične policije (na sliki desno), kar dvakrat odpuščen, nazadnje predlani.

Sumijo ju, da imata na vesti še ropa Petrolovih bencinskih servisov v Šempetru in na Vranskem ter pošte na Teharjah, lahko da ju bodo po zbranih obvestilih povezali z vsaj še desetimi podobnimi ropi.

S kazensko ovadbo ju bodo zvečer privedli k preiskovalnemu sodniku v Celju.

Več preberite v lokalnem časopisu NOVICE in Celjanu.