CELJE S.KONJICE Naslednje sojenje Andreju Strašku za poslovno goljufijo

Z branjem obtožnice in zagovorom se je na celjskem sodišču danes začelo naslednje sojenje Andreju Strašku (na sliki z zagovornico Majo Vogrin), nekdanjemu direktorju Mesarstva Strašek.

Tudi tokrat se zagovarja zaradi poslovne goljufije. Pri hrvaškemu dobavitelju opreme družbi Krolid iz Križevcev je leta 2017 naročil hladilno komoro, vendar ni poravnal celotne kupnine, ki je znašala 13.000 evrov, temveč je ostal dolžan štiri tisočake.

Strašek je v zagovoru dejal, da naj bi zastopnik dobavitelja Zdravko Podolski – ta bo zaslišan septembra – zahteval in tudi dobil devet tisočakov gotovinskega avansa po predračunu.

Mesarji iz Dobrneža naj bi nato večkrat zahtevali izstavitev računa na celoten znesek, Podolski pa jim ga je izstavil le za razliko štiri tisoč evrov, ki pa jih Strašek navkljub številnim pozivom ni poravnal, saj za to ni imel podlage.

Vse to se je dogajalo v obdobju, ko so Mesarstvu Strašek banke dihale za vrat, saj so Konjičani upali, da jim bodo podaljšali moratorij na odplačevanje kreditov.

Odgovornost za nastali položaj gre iskati pri kupcu in dobavitelju, v postopku izvršbe pa je sodišče priznalo sporno terjatev, vendar je zaradi stečaja podjetja ni bilo več mogoče poplačati.

 

Oglas