CELJE S.KONJICE Na sojenje Strašku zaslišali avstrijsko direktorico

V nadaljevanju sojenja Andreju Strašku, ki se zagovarja za poslovno goljufijo do avstrijskega dobavitelja mesa Jobstl bauerngut, so v Celju dopoldne zasliševali njegovo direktorico Karolino Scheucher.

Zanikala je večino navedb nekdanjega direktorja Mesarstva Strašek in pojasnila, da so podjetju iz Dobrneža dobavljali izključno po avansu oziroma z izkazanimi swift nalogi.

Ko so ugotovili neskladje med plačanim in dobavljenim blagom, so zaplet najprej skušali rešiti sporazumno, nato so vložili kazensko ovadbo.

Gre za približno 20 tisočakov dolga iz leta 2013, del so Konjičani kasneje poravnali. Scheucherjeva je poudarila, da so z Mesarstvom Strašek sicer želeli poslovati po sistemu zavarovanja plačil, vendar zavarovalnice tudi po večkratnih poizvedbah Straškovemu podjetju niso odobrile zavarovanja. Zato je direktorica kot edino možnost poslovnega sodelovanja videla plačilo z gotovino oziroma po predračunu.

Obtoženi naj bi odredil, da se na banki prekličejo odlivni nalogi, avstrijskemu dobavitelju je njegova banka predhodno sporočila, da nakazilo prihaja, ni pa navedla zneska.

Obramba skuša prikazati, da je med podjetjema obstajal drugačen ustni dogovor.

Več prihodnji teden preberite v Novicah.

Oglas