CELJE S. KONJICE Bančnica še bolj zapletla sojenje Andreju Strašku

Sojenje Andreju Strašku, nekdanjemu direktorju Mesarstva Strašek iz Dobrneža, se je na celjskem sodišču, kjer se zagovarja zaradi poslovne goljufije, dopoldne še bolj zapletlo.

Kot priča je nastopila bančna uslužbenka Klavdija Štorman, ki pa je podala toliko nejasnih odgovorov, da bo sodnica Leonida Jager na aprilski narok pritegnila vsaj še eno bančnico, da bi lahko razjasnili ozadje spornega poslovanja.

Sodišče je pričakovalo, da bo uslužbenka NKBM znala pojasniti domnevno mešetarjenje z odlivnimi nalogi, s katerimi naj bi Strašek pretental avstrijskega dobavitelja mesa družbo Joebstl bauerngut. Od tega je namreč odvisno ali mu bodo lahko dokazali naklep.

Toda bančnica je danes govorila drugače, kakor je v dopisu sodišču navedla lanskega novembra –  da je Straškovo podjetje preklicalo vseh šest odlivnih nalogov. Zdaj je dejala, da samo enega.

Zmeda je bila popolna, saj ni bilo mogoče ugotoviti, ali je podjetje naloge telefonsko preklicalo oziroma jih takratna Banka Celje ni izvedla, ker ni bilo finančnega kritja. Naposled je v dokumentaciji izgledalo celo tako, kot bi bil nalog realiziran še preden je sploh prišel v obdelavo. Avstrijci so priglasili za okoli 27 tisočakov premoženjskih zahtevkov.

Oglas