CELJE Romeu Bajdetu 25 let zapora

Predsednik velikega kazenskega senata celjskega okrožnega sodišča Zoran Lenovšek je po vseh zavlačevalnih manevrih danes vendarle obsodil Velenjčana Romea Bajdeta, ki ima na vesti umor partnerke Lidije Škratek. 25-letna zaporna kazen je tretja najdaljša, kar so jih izrekli v Celju.

Bajde je po sodbi sodeč dejanje storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, glavno vodilo je bilo ljubosumje, saj si je partnerka že našla drugega. Umor – najprej jo je udarjal po glavi, zatem pa zadavil – se je zgodil 27. decembra nekaj po polnoči, ko sta se Bajde in Škratkova vračala s koncerta.

Obtoženega bi v četrtek morali izpustiti, če mu dotlej ne bi izrekli sodbe. Danes je poskusil pridobiti čas s predlogom za izločitev sodnika, predsednika sodišča in vseh višjih sodnikov, nato se je skliceval še na kršitev pravice do obrambe, kajti odvetnik Andrej Švencbir, ki so mu ga postavili po uradni dolžnosti, ni imel dovolj časa za pripravo obrambe, sklepnih besed pa sploh ni podal. Obramba je že napovedala pritožbo.

Več preberite v prihodnji številki Celjana.

Oglas