CELJE Riblja čorba po sedmih letih spet na Špici

Na celjski Špici so danea predstavili priprave na izvedbo po njihovem mnenju največjega letošnjega koncerta na prostem v Sloveniji. Prihodnjo soboto bo po sedmih letih na prireditvenem prostoru domačega veslaškega kluba znova nastopila legendarna beograjska rock zasedba Riblja čorba, kjer pričakujejo okoli 4000 obiskovalcev.

To bo edini letošnji koncert Riblje čorbe v naši državi. Vodja zasedbe Bora Djordjević mu velik pomen pripisuje tudi zaradi dobrega poznanstva z organizatorjem Dušanom Kondo iz Kajak kanu kluba Špica.

»Zelo me veseli, da sem znova v Celju, za mesto nas vežejo lepi spomini. Tukaj so bili že veliki koncerti, izpostavil bi tudi našega, vendar pričakujem, da bo tokrat še boljši. Dušan je veliko delal na tem in s plakati oblepil vso Slovenijo, da me ne bi čudilo, če bi mu komunalci napisali kazen«, je v sebi lastnem slogu dejal Bora.

Riblja čorba se je po lanski smrti basista in ustanovnega člana Miše Aleksiča pobrala. Nadomestil ga je Ivan Stanković, pripravljajo novi album, ki bo izšel do konca leta, vabila za nastope znova prihajajo s celotnega območja nekdanje skupne države.

Več preberite v Celjanu.