CELJE: Prižig luči zadnjo novembrsko soboto

Poudarek letos tudi na pestri kulinarični ponudbi, ki jo načrtujejo v drugi polovici decembra.

Ponekod so praznično razsvetljavo že namestili. (Foto: arhiv UC.)

Še slab mesec nas loči od najbolj pravljičnega meseca v letu, decembra. Kot poudarjajo v Zavodu Celeia, dajejo letos v Pravljičnem Celju poudarek tudi na pestri kulinarični ponudbi, ki jo načrtujejo v drugi polovici decembra z znanimi slovenskimi ter tudi lokalnimi chefi, gostinci in ostalimi kulinaričnimi ustvarjalci, ki bodo na ulicah mestnega jedra pripravili edinstveno praznično ponudbo.

Program nagovarja raznoliko publiko
Program je po njihovih besedah konceptualno zastavljen tako, da nagovarja raznoliko ciljno publiko. »Pestra ponudba božično-novoletnega sejma daje možnost, da obiskovalci kupijo unikatna darila za svoje najdražje, svetlobni kotički in foto paneli krasijo mestne trge in ulice ter vabijo, da si obiskovalci naredijo ‘selfie’, ki jih bo spominjal na praznični čas v Celju,« pravijo na zavodu.

Ponudniki unikatnih izdelkov in darilnega programa imajo možnost brezplačne uporabe hišk, ponudniki komercialnih vsebin pa morajo za najem hiške plačati.

Za krasitev 80.000 evrov
Za letošnji december napovedujejo domače in tuje glasbene skupine, ki bodo nastopile z različnimi glasbenimi žanri od popa, rocka, filmske glasbe, evergreenov, rapa in hip hopa. Lani je Mestna občina Celje za praznično krasitev mesta namenila okoli 80.000 evrov, letošnji stroški bodo primerljivi.

Elektrosignal je že začel z namestitvijo božično-novoletne razsvetljave. »Prizadevamo si, da bi bila praznična razsvetljava čim bolj učinkovita, zato dotrajane okrasne elemente nadomeščamo samo z LED svetlobnimi lučkami, za krasitev pa uporabljamo tople bele barve,« pojasnjujejo na celjski občini.

Dodajajo še, da bodo tudi letos mesto okrasili s smrekami, ki jih bodo podarili občani. Ti se, kot poudarjajo na občini, vsako leto z veseljem odzovejo njihovemu vabilu in s svojimi smrekami pomagajo ustvariti praznično vzdušje.

 

Kdaj je sicer največji obisk v času prazničnega decembra, preverite v novi številki Celjana.

(Uroš Urlep)