CELJE Prekinjen predobravnavni narok za Bojana Poplaza

Po desetih letih je celjsko sodišče lahko znova začelo soditi 62-letnemu Celjanu Bojanu Poplazu (na sliki v sredini), domnevnemu Vegradovemu bombašu.

Toda predobravnavni narok so po poldrugi uri prekinili in ga bodo nadaljevali osmega decembra, ko bo računalniški izvedenec pregledal disk s spornimi posnetki varnostnih kamer.

Spomnimo, da je Poplaz, ki ima zdaj samo nemško državljanstvo, sredi prvega procesa pobegnil v Nemčijo, kjer je nato osem let in pol ždel v zaporu zaradi ropa banke.

Okrožni državni tožilec Darko Kežman mu očita, da je prav on prvega septembra 2010 na vrata velenjskih gradbincev namestil tempirano eksplozivno telo, ki pa je k sreči zatajilo. Poplaz krivde niti tokrat ni priznal.

Z odvetnikom Boštjanom Verstovškom, ki ga je zelo taktno zagovarjal že v prekinjenem kazenskem postopku, tudi tokrat zatrjujeta, da so vsi dokazi nezakoniti.

Poplaza so kriminalisti izsledili tudi na podlagi bioloških sledi na izolirnem traku, vendar nobene povezave nekdanjega legionarja z Vegradom doslej še niso našli ali predstavili.

Oglas