CELJE Prej so gasilci razbijali, zdaj imajo ključ

Celjski poklicni gasilci (PGEC) so danes predstavili novost, ki je v evropskem prostoru že dokaj uveljavljena, saj jo zahtevajo zavarovalnice, pri nas pa jo doslej uporabljajo samo gasilci v Kranju in Škofji Loki.

Gasilski ključ možem v rdečem omogoča hitrejši, varnejši, predvsem pa enostavnejši dostop do objektov. Med posredovanjem se zlasti v strnjenih naseljih pogosto srečujejo z različnimi ovirami, kot so dvižni valji, potopni stebrički, zapornice, ograje, pomična vrata in podobno, ki so jih morali poprej odstraniti, da so prišli do mesta posredovanja. Z gasilskim ključem (na sliki v rokah gasilskega inštruktorja Damjana Kmetiča), ki tudi beleži kraj in termin prihoda gasilcev, bodo imeli olajšan dostop do ogroženih objektov.

O uporabi ključa so se v PGEC za zdaj dogovorili z družbami Simbio, Klinika Lanovž in Etol. Cena izdelave takšnega ključa je sorazmerno nizka, saj znaša le okoli 400 evrov, kar je v primerjavi z nastalo gmotno škodo ob požarih in drugih nesrečah skoraj zanemarljiv strošek.

Več preberite v Celjanu.

 

Oglas