Celje postalo že čisto velikonočno

Celje je že zaživelo v velikonočnem vzdušju. Vse do 3. aprila bo mestno središče krasila velikonočna dekoracija, na velikonočni tržnici se predstavlja približno 30 razstavljavcev, Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje pa za 3. aprila pripravlja posebno nagradno igro.

Na velikonočni tržnici, ki je postavljena na Stanetovi in Lilekovi ulici, ponudbo predstavlja okrog 30 razstavljavcev iz celotne Slovenije, največ jih prihaja iz Celja in širše okolice. Ponujajo raznolike izdelke, poudarek je na velikonočni ponudbi in vsebinah. Velikonočna tržnica je vse dni odprta med 11. in 17. uro.

Dober odziv šol

Mestno jedro Celja, kot je značilno ob večjih dogodkih v knežjem mestu, krasi velikonočna dekoracija. Tradicionalno skulpturo velikega, velikonočnega jajčka je tudi letos izdelala Šola za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje in bo umeščena v Gubčevi ulici. Sedem zajčjih družin  krasi mestne ulice.

Drevesa v mestnem jedru so okrašena s ptičjimi hišicami, ki so jih poslikali otroci iz celjskih osnovnih šol in vrtcev. Na pobudo o sodelovanju Zavoda Celeia Celje se je odzvalo 10 šol in vrtcev, ki so okrasili in pobarvali hišice, izdelali pa so tudi drugo velikonočno dekoracijo, ki je postavljena po mestu in izložbah mestnih ponudnikov. Na pobudo so se odzvale osnovne šole Lava, Waldorfska, Frana Roša, Frana Kranjca, I. osnovna šola, III. osnovna šola ter Hudinja in vrtci Anice Černejeve, Danielov Levček Celje in Vrtec vesela hiša.

V nekdanji stavbi Naše knjige so izložbe okrasili z velikonočno in pomladno vsebino, pročelje stavbe pa z velikonočnim, cvetličnim jajcem. Vso velikonočno dekoracijo so izdelali zaposleni na Zavodu Celeia Celje. (UC)

Oglas