Celje: Polovica Cankarjeve odslej namenjena taksistom

Mestna občina Celje je v starem mestnem jedru označila kar nekaj novih parkirnih mest za taksiste. Odslej lahko taksisti uradno na novo parkirajo v Ulici bratov Vošnjakov, ob rokometni dvorani Zlatorog in glavni avtobusni postaji, na Stanetovi ulici in Cankarjevi ulici. Na občinskem seznamu so tudi tri na novo označena parkirišča na Gubčevi ulici, a so jih sedaj pri začetku eksperimentalne obnove Lilekove in Gubčeve ulice opustili. Namesto teh so parkirišča še dodatno označili na Cankarjevi ulici. Polovica Cankarjeve (na sliki) je odslej namenjena taksistom.

Kot pojasnjujejo na MOC pa obenem že potekajo aktivnosti, za namen ureditve taksi parkirnih mest v neposredni bližini železniške postaje. Na tej lokaciji je predvidenih šest novih avto taksi postajališč, projekt pa je vezan na soglasje upravljavca državne ceste ter pridobitev zemljišč.

Kako so z novimi parkirnimi mesti zadovoljni njihovi uporabniki in kaj na nov režim pravi predsednik sekcije taksistov pri celjski obrtni zbornici, Viki Ašič, pa v današnji novi številki Celjana.