CELJE Odvetnik Verstovšek manjkal na zatožni klopi

Znani celjski odvetnik Boštjan Verstovšek bi danes znova moral sesti na zatožno klop tukajšnjega okrožnega sodišča in podati zagovor v zadevi, kjer ga tožilstvo bremeni izneverjanja.

Obtoženi se ni pojavil v razpravni dvorani, saj je sinoči obvestil sodišče, da ima zdravniški poseg, zato je sodnica Maja Manček Šporin izostanek opravičila in narok preložila na 29.junij.

Takrat naj bi Verstovšek – po besedah odvetnice Manje Polič, ki je zaposlena v njegovi odvetniški pisarni in ga zastopa v tem kazenskem postopku – sicer načrtoval dopust, kasneje pa naj bi se odpravil v tujino. »Vabljen je kot obtoženec, ne kot odvetnik, zato bo moral priti«, je bila jasna sodnica.

Podrobnosti obtožnice niso znane, saj je tožilka še ni prebrala. Oškodovanki obtoženi odvetnik naj ji ne bi izplačal odškodnine, ki ji je pripadla.

Sodnica je oškodovanko korektno povprašala ali želi kazensko preganjati obtoženega oziroma bi zgolj hotela videti denar na svojem računu. Ker oškodovanki pregon ni v interesu, je tožilka pozvala zagovornico, naj se Verstovšek le zglasi na njihovem sedežu, saj je dogovor še mogoče skleniti.

Celjski odvetnik se je v javnosti nedavno pojavil zaradi odmevne ovadbe slovenskega političnega vrha, pred tremi leti pa je že grel zatožno klop zaradi domnevno previsokega računa, ki ga je izdal stranki.