Celje: Odprte so prijave na glasbeni natečaj Cityband 2022

V največjem nakupovalnem središču na Celjskem so že 12. leto zapored razpisali glasbeni natečaj Cityband, ki ostaja eden od najbolj znanih glasbenih natečajev v Sloveniji. Doslej se je nanj prijavilo že več kot 140 neuveljavljenih glasbenih skupin iz cele Slovenije. Nekatere celo večkrat, kar potrjuje pomembnost tovrstnih priložnosti za mlade glasbenike. In da so mladi lahko inovativni ter glasbeno vztrajni tudi v težjih časih, se je izkazalo v preteklem letu, ko se je kljub epidemiji in ukrepom na natečaj prijavilo rekordno število glasbenih skupin, in sicer kar 21. Cityband daje priložnost vsem glasbenim zvrstem, od narodno-zabavnih melodij do hard rocka, saj je njegov moto, da  glasba ne pozna meja .

Prijave na natečaj Cityband 2022 so odprte, preko spletne prijavnice, ki je dostopna na Citycentrovi spletni strani do 31. maja. Nanj se lahko prijavijo še neuveljavljene glasbene skupine (skupine, ki še nimajo javno izdane ene ali več skladb na kateremkoli nosilcu zvoka) in si preko tega natečaja zagotovijo javni nastop ter se predstavijo pred občinstvom in osvojijo eno od privlačnih nagrad.

Že tradicionalno bo namreč natečaj dobil dva zmagovalca. Prvega bo izbrala strokovna komisija in bo prejel dva snemalna dneva v profesionalnem studiu. Drugega zmagovalca pa bodo določili poslušalci z glasovanjem na Facebook strani Citycentra Celje, ta bo prejel darilne bone Desetak v vrednosti 500 eurov. Oba zmagovalca bosta nastopila kot predskupini na velikem akustičnem koncertu Hamo & Tribute 2 Love s simfoniki pod taktirko Petra Tovornika, ki bo v Citycentru Celje 30. junija.