Celje: Občina kulturnikom podelila štipendije

Mestna občina Celje je celjskim samozaposlenim ustvarjalcem z različnih področij umetniškega ustvarjanja podelila 21 delovnih štipendij v vrednosti 3.000 evrov.

Delovne štipendije so namenjene ohranjanju in razvijanju ustvarjalnih potencialov umetnic/umetnikov, ki so v času ukrepov omejevanja javnih kulturnih prireditev zaradi COVID-19 ostali brez možnosti javnega nastopanja in delovanja ter s tem tudi brez prihodkov.

Javni poziv za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene kulturne ustvarjalce je bil objavljen konec leta, skupaj pa so podelili 21 štipendij, toliko je bilo namreč tudi prijav, v vrednosti 63 tisoč evrov.

Kulturni delavci mestu dajejo dodano vrednost

Število društev, samostojnih kulturnih delavcev in fizičnih oseb, ki delujejo na področju kulture v Mestni občini Celje, je sicer večje od 90.

Za življenje v Celju so kulturni ustvarjalci velika dodana vrednost. Kultura širi obzorja, hrani duha, izobražuje, razveseljuje, spodbuja k razmišljanju in pomembno sooblikujejo utrip v mestu. Ljudje potrebujemo kulturo, družba brez kulture ne more doseči vseh svojih potencialov. Na Mestni občini Celje dodajajo, da bodo umetnikom pomagali tudi v prihodnje. Trenutno je odprt Javni razpis za izbiro kulturnih projektov, ki jih bo v letu 2021 sofinancirala Mestna občina Celje.

Oglas