CELJE Nasilnim roparjem visoke kazni (dopolnjeno)

Celjsko okrožno sodišče je kazni štirim od sedmih nasilnih roparjev, ki so do februarja izvajali napade na stanovanjske hiše v Celju, Žalcu in Velenju, izreklo danes popoldne. Z višine kazenskih sankcij je razvidno, da obtoženi pri tožilstvu navkljub priznanju krivde niso imeli prav velikega popusta.

Prvoobtoženi Denis Mihalič (na sliki desno) iz Domžal bo moral v zapor za kar 14 let in devet mesecev (najvišja zagrožena kazen za to dejanje sicer znaša 15 let), saj so mu tudi preklicali pogojno obsodbo in za tri mesece povišali elementarno kazen.

Tudi drugoobtoženega Aleksandra Levca je doletel preklic pogojna, zato ga zdaj čaka štiri mesece daljša kazen – 9 let in deset mesecev zapora. Leon Mihalič (na sredini), brat prvoobtoženega, se je pogodil za 4 leta in 9 mesecev ječe, dve leti in dva meseca bo za rešetkami ostal srbski državljan na začasnem delu v Portorožu Simeon Filipović (levo), vendar je njegova odvetnica napovedala pritožbo na višino kazni.

Med tremi preostalimi roparji bo sodišče v tajnosti opravilo narok za mladoletno KD, eden od obtoženih si ni mogel zagotoviti obrambe in bodo izrek zanj naredili posebej, edini, ki krivde ni priznal, pa je idejni vodja in organizator združbe tretjeobtoženi Velenjčan Anže Jelen. Brani se, da je bil v času ropov povsem na drugi lokacijah. Zanj bodo razpisali glavno obravnavo.