Celje: Največ kadra je letos iskala celjska bolnišnica

Tako celjska kot tudi slovenska podjetja se že vrsto leto soočajo s pomanjkanjem kadra, ki pa ga vsako rešuje na svoj način. Na celjskem zavodu za zaposlovanje je do konca avgusta več kot 690 podjetij izkazalo potrebo po 4.480 delavcih. Največ, 453, jih je razpisala Splošna bolnišnica Celje, ki je tudi sicer največji zaposlovalec v mestu. Sledi ji Zdravstveni dom Celje, kjer so razpisali 210 potreb po kadru, in kot tretja je Pošta Slovenije, ki je z objavo prostih delovnih mest iskala 113 novih sodelavcev. Prvim trem sledita dve kadrovski agenciji, ki sta potrebovali okrog 80 ljudi. Med 50 in 70 prostih mest so v tem času objavili Taxi Maxi, AquafilSLO, Celjske mesnine, Pocinkovalnica VOC objekti in gradbeno podjetje Eveel.

Med šolami je najvišje na lestvici Osnovna šola Glazija, kjer so razpisali 48 prostih delovnih mest, Šolski center Celje 41, Glasbena šola Celje pa 33. Najverjetneje pa v vseh teh primerih ne gre vedno za novo zaposlitev, tehnično gledano, saj so ob izteku pogodb javni zavodi vsako potrebo dolžni objaviti, tudi če gre za podaljšanje pogodbe.

Če bi vas kdo vprašal, kdo v Celju ima največ zaposlenih, bi verjeno marsikdo najprej pomislil na Cinkarno Celje, a je podjetje z 838 zaposlenimi na drugem mestu. Med največje zaposlovalce v Celju zagotovo spada Splošna bolnišnica Celje, ki je lani zaposlovala več kot 2.000 ljudi. Elektro Celje je lani zaposlovalo 605 ljudi, okrog 100 manj pa v podjetju Štore Steel. V podjetju VOC Celje je bilo lani zaposlenih nekaj več kot 370 oseb, nekaj več kot 300 jih je bilo tudi v Celjskih mesninah in Inposu. Malce čez 200 jih je statistika zabeležila v Etolu, nekaj manj kot 200 pa v družbi Kovintrade in Cetis.

 

Največji zaposlovalci

Delodajalec Število zaposlenih v letu 2020
Splošna bolnišnica Celje 2.033
Cinkarna Celje 838
Elektro Celje 605
Štore Steel 501
VOC Celje 372

* Vir: Bisnode – Dun & Bradstreet

Oglas