CELJE Na sojenju Mrkunu bodo preverili tudi oškodovanko

Na celjskem okrožnem sodišču so ob poostrenih varnostnih ukrepih dopoldne vendarle uspeli opraviti zaslišanje oškodovanke Danice Doberšek, ki naj bi jo predlanskega aprila ugrabil nekdanji partner, obtoženi Branko Mrkun (na fotografiji levo z zagovornikom Tomažem Sršenom).

Oškodovanka je večinoma odgovarjala na vprašanja sodnice Marjane Topolovec Dolinšek v zvezi z okoliščinami, kakor tudi o njenem strahu pred obtoženim, ki naj bi bil še vedno zelo prisoten, saj da ji je Mrkun – po njenih besedah – grozil, da bo ubil njene otroke in jo pred enajstimi leti menda poskušal zadaviti.

Sodnica, ki ji je bil primer dodeljen v ponovljenem sojenju, je vprašanja postavljala tako temeljito, da tožilstvo in obramba nista imela kaj dodati. Da bi dogodke in ozadja lahko bolje razjasnili, je z izvedencem za telekomunikacije sklenila ugotoviti gibanje obtoženega v kritičnem času (v noči na 24.april 2018) in preveriti ali je oškodovanka svoj mobilnik res pustila v avtomobilu.

Na objektu v Lešju, ki je predmet spora nekdanjih partnerjev, bodo 18.februarja opravili rekonstrukcijo dogodkov, oškodovanko pa bo pregledal tudi psihiatrični izvedenec. Sojenje se nadaljuje 13. marca.