Celje: Na Polulah novo otroško igrišče z učilnico na prostem

Pri Osnovni šoli Frana Kranjca in enoti Vrtca Anice Černejeve so namenu predali novo otroško igrišče z učilnico na prostem, ki so ga uredili že v letu 2019, vendar ga otroci zaradi ukrepov za zajezitev epidemije doslej niso mogli uporabljati.

Ko je leta 2016 lastnik ponudil v odkup sosednjo zemljišče s hišo, je Mestna občina Celje izkoristila priložnost. Zemljišče z objektom je odkupila za 60.000 evrov. Julija 2017 so se začela prva gradbena dela. Najprej so porušili hišo, nato pa uredili igrišče z različnimi igrali in varnostnimi podlagami, poleg pa še učilnico na prostem. Zgradili so pločnik, postavili ograjo in javno razsvetljavo. Ureditev je stala okoli 100.000 evrov. OŠ Frana Kranjca je s pomočjo sponzorjev in organizacijo dveh zelo obiskanih dobrodelnih koncertov zbrala 18.000 evrov, ostalo je občina financirala iz občinskega proračuna.

Igrišče bo odprto tudi v popoldanskem času in med vikendi, zato se bodo lahko na njem igrali tudi drugi otroci. Na celjski občini si želijo, da bi otroci uživali med igro, da bi pazili na svojo varnost in da bi z novo opremo ravnali z veliko mero odgovornosti.

Oglas