Celje: Mednarodni industrijski sejem z aprila prestavljen na junij

V družbi Celjski sejem se na Mednarodni industrijski sejem v Celju pripravljajo že od lanske pomladi. Sejem je s hitro rastjo razstavljavcev in obiskovalcev v zadnjih nekaj letih postal prepričljivo največji in najpomembnejši sejem s področij strojegradnje in orodjarstva, varjenja in rezanja v JV Evropi. A kot poudarjajo v družbi, so zaradi situacije z virusom morali prestaviti datum sejma z aprila na junij, sedaj naj bi potekal med 8. in 11. junijem.

Kot je pojasnil mag. Robert Otorepec, izvršni direktor družbe Celjski sejem, je odziv razstavljavcev dober. »Seveda se zaradi epidemije nekaj podjetij ni odločilo za sodelovanje. Orodjarstvo je v Sloveniji v veliki meri vezano na svetovno avtomobilsko industrijo, ki pa je lani utrpela precejšnje posledice epidemije. Vendar bo na sejmišču še vedno velik nabor ponudnikov strojev, opreme, orodij, tehnologij in znanja,« razlaga Otorepec. Dodaja še, da vsakokrat poskušajo najti zanimive teme za strokovne posvete in predavanja. Letos že napovedujejo, da bo v sklopu sejma tudi Dan orodjarstva in pa tradicionalni Dan varilne tehnike. Poudarek pa bodo dali tudi na tematiki industrijske avtomatizacije in industrije plastike.

V družbi Celjski sejem se zavedajo, da je v trenutni situaciji za organizacijo sejemskega dogodka ključna varnost obiskovalcev, razstavljavcev in vseh ostalih udeležencev pred morebitno okužbo. »Glede na to, da bo sejem na več kot 20.000 m2 pokritih površin in več kot 10.000 m2 zunanjih površin, to omogoča, da se vsi prisotni razporedijo po veliki  površini. Poleg tega se obiskovalci razporedijo na več dni in tudi znotraj posameznih dni. Prepričani smo, da lahko vsem udeležencem zagotavljamo precej višji nivo varnosti, kot so jo na primer deležni obiskovalci večjih trgovskih centrov. Zato verjamemo, da bomo skupaj z vsemi pristojnimi institucijami našli varno pot in v juniju ob takratni situaciji prilagojenih varnostnih ukrepih na sejmišču ponovno pozdravili svoje razstavljavce in obiskovalce,« zaključi Otorepec.