CELJE Končana preiskava v zadevi Atrij

Celjski kriminalisti so dopoldne predstavili podrobnosti preiskave v zvezi s poneverbami in neupravičeno uporabo tujega premoženja v zadevi Atrij.

Etažni lastniki so oškodovani za 2,5 milijona evrov, skupna škoda pa je še 700 tisočakov višja. Po dve fizični in pravni osebi (med njimi Atrijevega direktorja Radovana Cinka) so ovadili za 248 kaznivih dejanj, oškodovanih pa je več kot 6000 etažnih lastnikov.

»Osumljenca sta sredstva, ki so jima bila zaupana v zvezi z upravljanjem 244 stanovanjskih objektov, neupravičeno puščala na transakcijskih računih. Denar sta porabila za plačevanje obveznosti, ki niso bile povezane z upravljanjem stanovanjskih zgradb oziroma sta jih uporabila nenamensko. S sredstvi sta poslovala tudi na negotovih nepremičninskih trgih. Tveganje so nosili etažni lastniki, morebitni zaslužek pa bi ostal njima«, je povedal vodja celjskih kriminalistov Damijan Turk (na sliki levo).

Ervin Stojnšek, vodja skupine za finančno kriminaliteto, dodaja, da je višina oškodovanja po stanovanjskih objektih različna in se giblje od sto do več kot 50.000 evrov.

Zagrožena kazen znaša do osem let zapora.

Več preberite v Celjanu.