CELJE Kaos ilustratorke Neje Likar

V galeriji Kvartirne hiše na Gosposki v Celju so včraj odprli razstavo celjske ilustratorke Neje Likar z naslovom Kotički kaosa. 32-letna umetnica se predstavlja s serijo ilustracij, ilustrirano tapeto in v sodelovanju s pesnico Saro Kager še z ilustrirano knjigo poezije.

V ospredju je naslovna tematika kaosa kot pomanjkanja reda, logike in meril, a iz vsakega kaosa naposled nastane red. Vzporedno s tem avtorica dodaja sporočila o življenju in ljubezni. Razstava temelji na odlomkih pop kulture, filmografije in znanstvene teorije kaosa ter tudi znanstvene fantastike.

»To je povsem nov projekt. Ključno pri njem je, da gre za ilustracije, ki jih pri nas ni veliko. Na Celjskem sem ob Lili Prap edina, ki se z njo ukvarja. Poudarjam večfunkcionalnost, ki jih ilustracije ponujajo, veliko pa delam na ločevanju ilustracij od slikarstva«, nam je pred otvoritvijo razstave zaupala ilustratorka, ki večino del ustvari v bližnjem ateljeju onkraj galerije na Gosposki, je pa tudi članica celjske Umetniške četrti.

Razstava je na ogled do konca avgusta, Likarjeva pa bo z njo gostovala še v nekaterih vidnejših slovenskih galerijah.

Oglas