CELJE Jože Cank izločen iz »svojega« procesa

Po dveh letih, kar se je na sodišču začel kazenski postopek zoper Jožeta Canka in soobtožene, ki naj bi bili krivi za zlorabo prostitucije in za trgovanje z ljudmi, so prvoobtoženega zdaj dokončno izločili iz procesa in mu bodo sodili posebej.

Razlog je v slabem zdravstvenem stanju, saj se že od pomladi ne udeležuje narokov (doslej so jih opravili že 25). Izvedenec je navedel, da ga vsaj še dva meseca ne bo na zatožni klopi, z izločitvijo sta se zato strinjala tako tožilstvo, kot obramba.

Za preostalo četverico bodo proces nadaljevali, ne bo pa mogoče po videokonferenci zaslišati domnevnih ukrajinskih oškodovank, saj tamkajšnje sodne oblasti očitno niso vajene tovrstnega načina dela.

Sodnik Marko Brišnik je včeraj v dokazne namene odredil še predvajanje prisluhov, ki jih je tajno posnela policija, preden je avgusta 2018 združbi stopila na prste pod sumom, da so preslepili več mladih Ukrajink, ki naj bi delale kot barske plesalke, dejansko pa naj bi jih prisilili v spolne storitve. Samo ena od zaslišanih prič je doslej potrdila te domneve, večina se jih že od začetka ni počutila oškodovane.

Sojenje se nadaljuje konec meseca.

Oglas