CELJE Janši bodo še naprej sodili v Celju

Vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo predsednika vlade Janeza Janše in njegovega odvetnika Francija Matoza po prenosu krajevne pristojnosti sojenja v primeru žaljivega tvita na katero od drugih sodišč. Vložila sta jo sredi lanskega leta.

Kakor so zapisali, pritožnika s splošnimi navedbami o pristranskem in nezakonitem delovanju celjskega sodišča nista obrazložila razlogov za svojo zahtevo. Ugotavljajo tudi, da zavrnitev dokaznih predlogov, pri čemer Janša in Matoz sploh nista navedla, katerih, ne pomeni, da je sodišče pristransko.

Glavno obravnavo bodo tako nadaljevali 3. in 9. februarja, časa pa ne bo veliko, saj bo že marca primer zastaral. Zastaralni rok bi lahko podaljšali, če bi upoštevali zastoj zaradi korone.

Spomnimo, da sta zasebno tožbo vložili novinarki nacionalne televizija Mojca Pašek Šetinc in Eugenija Carl, ki ju je prvak SDS marca 2016 v tvitu označil za odsluženi prostitutki.

Prvo sojenje je bilo zaradi napačne sestave malega senata razveljavljeno, zapletlo se je tudi na začetku ponovljenega sojenja, saj sta v poroti sedela člana SDS.

Več preberite v Celjanu.

Oglas