CELJE Inšpektor iz BIH pričal zoper Ulčnika (dopolnjeno)

Veliki kazenski senat celjskega okrožnega sodišča je dopoldne po (že drugi) videokonferenci zaslišal Zlatka Marušića, policijskega inšpektorja iz BIH, ki se sestavil uradni zaznamek, iz katerega gre sklepati, da se je obtoženi Jaka Ulčnik na predvečer umora res mudil v Vitini pri Ljuboškem v BIH.

Naslednjega jutra (bilo je marca 2005) je pod streli iz lovske puške omahnil hercegovski podjetnik Miljenko Penava. Streljal naj bi prav Ulčnik, ki pa so ga z umorom doslej le posredno lahko povezali.

Marušić je razložil, da so Ulčnikovo vozilo opazili na bencinskem servisu in si registracijo tudi zabeležili, ko ga je nekaj minut kasneje zaustavil še policist, si je zapisal tudi njegove osebne podatke.

V nadaljevanju sojenja je bila zaslišana psihiatrična izvedenka Martina Tomori, v tem delu so javnost izključili. Naknadno pa smo izvedeli, da bodo zaradi nezanesljivega pričanja izvedenke, ki enkrat govori o procesni nesposobnosti, drugić pa o delni sposobnosti obtoženega, na predlog tožilke Simone Razgoršek Kuzman angažirali novega psihiatričnega izvedenca. Sodbo, ki naj bi jo razglasil predvidoma prihodnji teden, bodo morda uspeli sprejeti do konca marca ali začetka aprila, saj je novi narok razpisan za 20.marec.